18 april 2016

Van deegbol naar pizzadeeg

Het maken van een pizzabodem vergt een beetje oefening en handigheid, maar wanneer de pizzabollen eenmaal gemaakt zijn, is het maken van de bodem nog een kleine stap.

  • Bestuif het werkblad met bloem of semola (fijne griesmeel) . Semola plakt minder aan de deegbol.
  • Wanneer je een Romeinse pizza maakt, kun je prima een deegroller gebruiken. De bodem wordt dan lekker dun.
  • Een Napolitaanse pizza heeft een iets dikkere korst. Om een dikkere rand te maken, druk je vanuit het midden van de bol het deeg met je vingers uit naar de zijkanten. Kom niet aan de rand, daardoor blijft deze dikker. Draai vervolgens de bodem om en doe dit nogmaals. Leg daarna de ronding van je rechterhand in de rand en stretch het deeg met de vingers van je linkerhand. Hierbij stuurt de rechterhand het deeg steeds rond. Op deze manier ontstaat er een ronde, dunne pizzabodem, met een dikkere rand.

 

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer