20 april 2016

Pizzadeeg invriezen

 

Pizzadeeg over of teveel pizzadeeg gemaakt? Vries de bolletjes in!

Invriezen van de pizzabollen kan pas na het rijsproces, gist kan namelijk niet tegen de vrieskou. Bestuif hiervoor de pizzabollen met bloem of semola en verpak ze luchtdicht. Leg de bollen in een bakblik of andere vorm zodat ze hun ronde vorm houden en zet het een aantal uur in de vriezer. Wanneer de deegbolletjes hard beginnen te worden, kunnen ze per stuk of met een aantal in een diepvrieszak in de vriezer. Zo nemen ze minder ruimte in beslag.

Het ontdooien van de bollen duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Laat het deeg op kamertemperatuur komen en kneed het eventueel heel kort om er weer een mooi bolletje van te vormen.

Daarna is het klaar om er een pizzabodem van te maken!

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer