Hoe werkt het?

Tips voor het gebruik van onze pizza oven

De pizzaoven heeft weinig onderhoud nodig. Wel zijn er een aantal spelregels die ervoor zorgen dat uw gerecht nog smakelijker uit de oven komt!

Hout kiezen

Let bij het kiezen van hout op het volgende: Gebruik droog hout, zorg ervoor dat het hout onbehandeld en schoon is. Resten hars, lijm of verf hebben bij verbranding invloed op de smaak.

Alle houtsoorten zijn geschikt voor het bakken van een pizza. Hardhout brandt langer en vat iets minder makkelijk vlam. Het geeft meer warmte af doordat het meer gloeit. Gebruik van dennenhout kan de smaak van de pizza beïnvloeden, dit vindt niet iedereen lekker.

Eiken en beuken stoken goed. Net als essen, deze soort brandt langzaam, knettert niet en geeft veel warmte. Ook esdoorn is prima te gebruiken maar brandt wat sneller op dan eiken, beuken en essen.

Stookinstructies

Door de stookinstructies op te volgen, gaat het aanmaken van de pizzaoven zonder problemen en zijn de eerste pizza’s na ongeveer een half uur klaar!
Een authentieke italiaanse pizza, een brood of een ovenschotel, het smaakt heerlijk en is snel klaar wanneer het houtvuur brandt van onze pizza hout oven.

Lees en bekijk de stookinstructies hieronder:

Schoonmaken van de ovenvloer van de pizza oven

De pizzasteen is poreus en trekt tijdens het bakken het vocht van de pizza’s in de steen. Het vocht verdampt later, maar deeg- en kaasresten blijven achter in de steen. Dit is niet/moeilijk te verwijderen en beïnvloedt de bakeigenschappen van de pizzasteen niet.

Viezigheid die op de steen ligt, voor het bakken verwijderen. Dit kan namelijk een verbrande smaak aan de pizza’s geven. Nadat de steen is afgekoeld moet u de ovenvloer afnemen met een droge keukendoek of een vochtige keukenspons. Gebruik geen schoonmaakmiddelen!

Met behulp van een plamuurmes/schraapmes de verbrande resten uit de oven halen.
Hardnekkig vuil kan eventueel met een roestvrijstalen sponsje weg gehaald worden.

De pizzavloer wordt door regelmatig gebruik vlekkerig. Dit is niet te vermijden.

Snel contact

Waarom Home Made Pizza?

Snelle levering
Goede service en uitleg
Compacte oven
Eenvoudig te vervoeren
Op elke locatie te gebruiken
Geen stroom of gas nodig

Laatste nieuws

Bel me terug

  Naam

  Telefoonnummer

  Contact

   Uw naam (verplicht)

   Uw e-mail (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht