20 oktober 2015

Pizzadeeg maken

Een lekkere pizza heeft een goede bodem nodig. Speciaalzaken en sommige supermarkten verkopen de zeer fijngemalen Italiaanse 00-bloem. Gewone bloem is een goed alternatief.

Zelf pizzadeeg maken gaat prima met dit basisrecept:

250 ml. water
350 gr. bloem
5 gr. gist
7 gr. zout
scheutje olijfolie
Bereiding:

Doe de gist in een kommetje water, los het op en roer goed door. Voeg de rest van het water toe . Doe de bloem in delen, samen met het zout erbij en meng het met de hand. Mengen kan ook machinaal gebeuren. Meng net zolang tot er samenhangende massa pizzadeeg is ontstaan die loslaat van de wand van de kom. Maak een bol van het deeg.

Vet de binnenzijde van de kom in met een beetje olie en draai hierin de bol om en om. Dek de kom af met huishoudfolie of een schone theedoek en laat het deeg rijzen op een warme plek. Laat het deeg minimaal 2 uur rusten, langer mag.

Zorg voor een ondergrond die bedekt is met bloem en rol het pizzadeeg met één hand. Er ontstaat een korte rol. Vervolgens wordt het pizzadeeg een kwartslag gedraaid en dubbel gevouwen. Herhaal deze handeling ongeveer 10 minuten. Het deeg voelt dan soepel en elastisch aan.

Zie ook Van deegbol naar pizzadeeg

 

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer