11 april 2016

We gaan weer naar buiten!

Een nieuw seizoen, de houtgestookte pizzaoven staat weer buiten

We zetten onze houtgestookte pizzaoven weer buiten op het terras, want de lente is begonnen. De vogeltjes zingen het zelf en kijk maar hoe bomen en struiken in bloei schieten. Er zwemmen jonge eendjes piepend in de sloten. De dagen worden langer. Als de zon doorkomt, heeft hij al kracht.

En wij? Wij hebben allemaal heel veel zin om de tuinmeubelen op het terras te zetten en de kussens tevoorschijn te halen. Want hoewel de zon nog een beetje moet zoeken naar een opening in het wolkendek, gaan de temperaturen omhoog en lonkt toch het buitenleven. Wat zijn uw plannen voor de komende maanden?

Barbecue of houtgestookte pizzaoven?

 Wij houden van lekker veel in de tuin zitten. En van zo vaak mogelijk ook buiten eten. We verheugen ons op de vrijdagavonden, na een drukke week op werk en school, en op de zaterdagavonden met vrienden; uitgebreid borrelen en daarna ontspannen tafelen op het terras. Tot voor kort legden we dan altijd een stukje vlees op de barbecue, maar tegenwoordig steken we graag onze houtgestookte pizzaoven aan. Want terwijl de kinderen er zelf knapperige pizza’s in bakken, laten we er ook vlees, vis, ovenschotels en pofaardappeltjes heerlijk in garen.

In het donker rond de haard

En er is meer: als alle buiken en buikjes gevuld zijn en de kaarsen en windlichten aangaan omdat het donker wordt, stoken we het vuur in de houtoven even flink op. Zo toveren we onze oven om in een terrashaard en blijft het nog lang aangenaam warm en gezellig buiten. Vooral in het voorjaar gaan er heel wat stammetjes hout doorheen op een avond. Onder de overkapping, met zijn allen rond de haard, genieten wij dankzij onze houtgestookte pizzaoven al van buiten zitten, terwijl de meeste mensen denken dat ‘het nog niet kan’. Geen centje pijn.

Partner in Italië

U begrijpt het al, wij zijn met Home Made Pizza begonnen omdat we zelf zo enthousiast zijn over de houtgestookte pizzaoven. We gunnen het iedereen om op deze manier van buiteneten en buitenleven te genieten en hebben daarom ovens in de verhuur. We geven graag tekst en uitleg bij het gebruik van de oven, maar eerlijk gezegd…een kind kan de was doen. Wilt u de oven eens een avond of een weekendje huren om hem uit te proberen? Doe dat dan nu, aan het begin van het seizoen.  Klik hier om een afspraak te maken.

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer