20 april 2016

Pizzadeeg maken

Pizzadeeg in 45 Minuten

Het laten rijzen van het deeg zorgt er voor dat je pizza nog lekkerder wordt, maar…. wanneer je snel aan tafel wil, is dit een prima alternatief!

Ingrediënten voor 8 pizza’s:

  • 1000 gr. bloem of 800 gr. bloem en 200 gr. semola
  • 1 eetlepel fijn zout 2 zakjes gist (á 7 gr)
  • 1 eetlepel suiker
  • 650 milliliter handwarm water

Los de suiker op in het water, voeg gist toe. Vermeng alles goed en laat het een kwartier rusten. Wanneer er een laagje schuim ontstaat, zie je dat de gist zijn werk doet.

Kneden met keukenmachine: Meng bloem en zout, gebruik hierbij een keukenmachine, voeg vervolgens het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot er een elastisch deeg is ontstaan. een beetje bloem toe wanneer het deeg nog erg plakkerig is.

Kneden met de hand: Maak op het werkblad een berg met in het midden een kuil. Schenk het gistmengsel in de kuil en meng met een vork steeds een beetje bloem door het gistmengsel. Als het vocht is opgenomen, nog minimaal 10 minuten doorkneden.

Maak een bal van het deeg, bestuif de bal met een beetje bloem en laat het deeg een kwartier bij kamertemperatuur rusten in een met olie ingevette kom. Bedek de kom met een klamme doek of plastic folie.

Verdeel het deeg in 8 porties.

Overgebleven deegbolletjes zijn prima in te vriezen! Lees meer over pizzadeeg invriezen.

 

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer