Extra mogelijkheden

Wat kan je nog meer met onze pizza oven?

Het bakken van een heerlijke authentieke pizza gaat in de Home Made Pizza oven bijna vanzelf. Maar ook voor andere gerechten leent de oven zich erg goed. Vrijwel alle gerechten die gemaakt worden in een gewone oven zijn ook in een houtoven te bereiden.

-Flammkuchen
-Barbecue
-Brood

Barbecueën

Onze pizzaoven is zeer geschikt als barbecue! Met een klein vuurtje aan de zijkant van de oven, is het heerlijk barbecueën met de pizzaoven. Door de indirecte warmte wordt het vlees gelijkmatig warm en gaar. Vlees, vis en ook groenten smaken heerlijk mals doordat hun sappen behouden blijven. De pizzaoven blijft lang warm en staat daardoor garant voor een lange avond barbecue plezier! Barbecue roosters en lekbakken zijn als accessoire verkrijgbaar.

Meer weten? Neem contact op!

Brood bakken

De oven leent zich zeer goed voor het bakken van brood. Stook de oven op, schuif het vuur naar de zijkant en maak de vloer schoon.
Leg brood in de oven en sluit de schoorsteen af met de klep, doe de deur dicht. De oven blijft langdurig heet. Het is dus goed mogelijk om verschillende gerechten na elkaar te bakken.

Flammkuchen bakken in onze houtoven

Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Duits-Franse grensstreek Elzas.
Bakkers stookten hun houtgestookte oven op met takkenbossen. Om te bepalen of hun oven heet genoeg was om brood te bakken, legden een dun uitgerold stuk deeg op de bodem van de oven. Afhankelijk van hoe snel het deeg bruin en krokant werd, bepaalden ze de temperatuur van de oven.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een regionale specialiteit. De meest klassieke Flammkuchen is die met een mengsel van crème fraîche en zure room en belegd met dunne uienringen en reepjes gerookt spek. Maar in principe is alles mogelijk, mits de produkten klein gesneden zijn en niet teveel vocht bevatten.

Een flammkuchen is luchtiger en lichter dan een pizza. Bijzonder geschikt als lunchgerecht of voor bij de borrel.

Snel contact

Waarom Home Made Pizza?

Snelle levering
Goede service en uitleg
Compacte oven
Eenvoudig te vervoeren
Op elke locatie te gebruiken
Geen stroom of gas nodig

Laatste nieuws

Bel me terug

    Naam

    Telefoonnummer