20 oktober 2015

Tomatensaus

Basisrecept voor tomatensaus…

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomaten (400 gram), liefst hele gepelde tomaten i.p.v. tomatenblokjes
  • ½ theelepel oregano of Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper

Ui en knoflook pellen en snipperen. Verwarm olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomaten met sap, samen met de oregano toe en breng het mengsel aan de kook. Draai vervolgens het vuur iets lager en laat de saus zonder deksel pruttelen tot hij dik en geurig is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Eventueel een lepel tomatenpuree toevoegen als smaakversterker.

De saus tot slot pureren met de staafmixer en op smaak brengen met zout en peper.

 

Meer lezen?

1m leestijd

Flammkuchen met gedroogde ham en druiven

21 september 2017

Lees meer

1m leestijd

Herfstpizza: pizza met peer en geitenkaas

3 oktober 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza als nagerecht

22 juni 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizzadeeg invriezen

20 april 2016

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 april 2016

Lees meer

1m leestijd

Van deegbol naar pizzadeeg

18 april 2016

Lees meer

3m leestijd

We gaan weer naar buiten!

11 april 2016

Lees meer

spinazie

1m leestijd

Spinazie, een lekker ingrediënt voor een voorjaarspizza.

11 maart 2016

Lees meer

1m leestijd

Pizza met spinazie en blauwschimmelkaas

18 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Tips om een caloriearme, verse en voedzame pizza te maken

2 januari 2016

Lees meer

1m leestijd

Kaneelrolletjes

30 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Herfst pizza met kastanje champignons en spinazie

19 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Pizza met pompoen, rode ui en spek

10 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchenbodem

3 november 2015

Lees meer

1m leestijd

Tomatensaus

20 oktober 2015

Lees meer

2m leestijd

Pizzadeeg maken

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Vitello Tonato

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Flammkuchen Peer & Blauwschimmelkaas

20 oktober 2015

Lees meer

Carpaccio

1m leestijd

Flammkuchen carpaccio

20 oktober 2015

Lees meer

1m leestijd

Klassieke flammkuchen

9 september 2015

Lees meer